CV - Mio Dal

Utbildning


2008

Kreativt skrivande (fristående kurs)
Högskolan i gävle

Journalistiskt och litterärt skrivande.

2005-2008

Serie och Bildberättarprogrammet
Högskolan i Gävle

Grundläggande bildbehandling, serier, dramaturgi, storyboard, formlära, grafisk formgivning, webbdesign, bildberättande, bilderbok för barn samt projektarbete i serier.

2002-2005

Estetiska Bild och Form
Vasaskolan i Gävle (Gymnasiet)

Grundläggande form och färglära, måleri, skulptur, foto, film, Photoshop, Illustrator, Indesign, Final cut pro, samt ett projektarbete i måleri.

Färdigheter


Områden

Illustration, grafisk form, storyboard, serieteckning, animation, idéskiss och bildredigering.

Mjukvara

Adobe Creatice Suite, extra mycket kunskap i Photoshop, Illustrator, Indesign och After Effects. Övrig mjukvara jag använder är Clip Studio Paint Pro, Notepad ++ m.fl.

Språk

Har mycket lätt för att förstå och uttrycka mig i både svenska och engelska. Har även en god stilistisk förmåga i att skriva på svenska. Talar i övrigt flytande html(5) och css.

Uppdrag


2017

Edsbyns bibliotek
Serieworkshops

Jag höll i sammanlagt tre workshops i Edsbyn med omnejd för barn och ungdomar.

2017

Sandviken
Broschyr och flyer

Jag formgav och illustrerade en broschyr och en flyer samt affisch, "Sommarlov 2017" åt Sandviken Kommun, Kultur och Fritidsenheten.

2016

Gävle Kommun
Workshops

Jag har hållt i en teckningsworkshop och en serietecknarworkshop för barn och unga vid två olika tillfällen på biblioteket i Gävle.

2016

Sandviken Kommun
Seriekurs

Jag har hållt i en seriekurs, 5 tillfällen, för barn och unga i Sandviken på Trampolin i biblioteket.

2016

Sandviken Kommun
Workshop

Jag har hållt i en teckningsworkshop och en serietecknarworkshop för barn och unga vid två olika tillfällen på biblioteket i Sandviken.

2016

Sandviken Kommun
Broschyr

Jag formgav en 20 sidig broschyr "Upplev Sandviken" med bilder och texter som berättar om olika upplevelser och platser i Sandviken. Jag gjorde även copy på ett 50-tal texter och redigerade fotomaterial.

2016

Sandviken Kommun
Broschyr

Jag formgav och illustrerade två sommarlovsbroschyrer åt Sandviken Kommun, Kultur och Fritidsenheten.

2015

Flickors Utbildning i Kamerun
Webbplats

Design, uppbyggnad och uppdatering av webbplats åt föreningen Flickors Utbildning i Kamerun. Template byggd för Joomla 3. Se den live på www.flickorsutbildningikamerun.org

2015

PoiNted TonGues - Musikal
Affischdesign och illustration

Jag formgav och illustrerade affischer och flyers till musikalen PoiNted TonGues som sätts upp på Sandviken Kulturcentrum i maj av Vendela Malmström.

2015

Sandviken Kommun AB
Broschyrer och karta

Jag formgav och illustrerade en sportlovsbroschyr, två sommarlovsbroschyrer åt olika målgrupper samt en spontanidrottsfolder med en illustrerad karta åt Sandviken Kommun, Kultur och Fritidsenheten.

Anställningar


2016-nutid

Unis
Illustratör

Anställning i projekt. Jag tecknar bilder och hjälper till att fixa till redan befintliga bilder i deras webbaserade läromedel för SFI.

2014

Digital Information AB
Illustratör & Grafisk Designer

Projektanställning som illustratör och grafisk formgivare där jag skapade illustrationer, logotyp och design av webbgränssnitt till en ny webbtjänst.

2010-2013

Grafisk Formgivare
PLAYipp AB

För kundernas räkning designa trycksaker, webbplatser, layout för digital skyltning och logotyper. Hjälpa kunder att löpande skapa rörliga/animerade annonser, redigerade bilder, skapa illustrationer och ikoner. Internt hjälpa till med företagets grafiska profil och designa den egna plattformen för digital skyltning. Dagligen arbeta i Adobe Creative Suite.